STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

BY_Header_People01b_2000x600.jpg

Blog

Gartner arhitekti blog

Filtering by Category: Arhitektura

navidezna resničnost v arhitekturi

Jernej Gartner

Navidezna resničnost (Virtual Reality – VR), razširjena resničnost (Augumented Reality – AR) in združena resničnost (Mixed Reality – MR), predstavljajo velik tehnološki napredek, ki ga lahko primerjamo s tistim, ki ga je pred 60. letih prinesla televizija. VR, AR in MR nam v kombinaciji z BIM v arhitekturi omogočajo naprednejše delo in komunikacijo kot katerakoli tradicionalna 2D risba, 3D vizualizacija, maketa, skica ali načrt. Za razumevanje prostora ni boljšega načina kot doživeti virtualno simulacijo realnosti.

Read More

NET-METERING in energetska neodvisnost

Jernej Gartner

Je res, da je že danes mogoče postaviti energetsko neodvisne objekte? Kako je to mogoče doseči? Kakšno povezavo ima to z e-mobilnostjo in pametnimi omrežji (smart grid)? Kakšen vpliv bo to imelo na prihodnji razvoj družbe? Odgovore na zgoraj zastavljena vprašanja lahko najdete v nadaljevanju.

Read More

trajnostna arhitektura in komunalne vode

Jernej Gartner

V današnji poplavi "eko-bio nalepk", mnogi pojem trajnostna arhitektura enačijo izključno s pojmom energetsko varčne gradnje. Trajnostna arhitektura mora vsekakor biti energetsko varčna, vendar pa mora biti istočasno tudi mnogo več kot to. Eno od zelo pomembnih področij, ki se mu posveča bistveno premalo pozornosti, je ravnanje z odpadnimi in padavinskimi vodami.

Read More

Low tech vs High tech

Jernej Gartner

Odgovorna sodobna arhitektura mora poleg funkcionalnosti in dobrega oblikovanja, vsekakor stremeti tudi k energetski učinkovitosti in čim manjšim vplivom na okolje. Vprašanje, ki se na tem mestu zastavlja je, kako to doseči? 

Read More

BIM v biroju Gartner arhitekti

Jernej Gartner

V biroju od leta 2009 dalje za projektiranje uporabljamo BIM (Building Information Modelling - Autodesk Revit) na vseh projektih in v vseh fazah projektiranja. V članku predstavljamo implementacijo BIM-a našega biroja v vseh fazah projekta (IDZ, PGD, PZI, PID) in naprej skozi celoten življenjski cikel objekta z uporabo BIM modela za upravljanje z objektom - Facility Management. 

Read More

energetske sanacije stavb

Jernej Gartner

V prispevku si bomo ogledali:

  • ZAKAJ SO ENERGETSKE SANACIJE STAVB UPRAVIČENE
  • KAKŠNI SO GLAVNI UKREPI ZA DOSEGANJE ZASTAVLJENIH CILJEV
  • KAKŠNE SO NAJBOLJ POGOSTE NAPAKE PRI IZVEDBI in
  • KAJ SO KONČNI REZULTATI
Read More

Mladina / Hiša kot laboratorij

Jernej Gartner

Katere so ključne značilnosti, po katerih se aktivna hiša razlikuje od pasivne? Je aktivna hiša samo malenkostno izboljšana verzija pasivne hiše ali gre za veliko več in kaj to več je? V čem so prednosti aktivne hiše v primerjavi s pasivno hišo in še zlasti v primerjavi s klasično grajeno hišo?

Read More

Hiše / AKTIVNA HIŠA

Jernej Gartner

Aktivna hiša predstavlja naslednji korak v energetsko učinkoviti gradnji. Je vizija gradnje, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Vizijo, ki jo podjetje Lumar in KošorokGartner, skupaj s partnerji predstavljata s projektom Aktivne hiše Lumar.

Read More

Delo in Dom / NADSTREŠKI

Jernej Gartner

Sodobni nadstreški nekako sledijo trendom sodobne arhitekture, ki stremi k enostavnim oblikam in ravnim linijam. Dekor je prej izjema kot pravilo, čeprav se tudi pri oblikovanju zakonitosti ciklično ponavljajo. Vsekakor sodobni nadstrešek ne sme biti zgolj funkcionalen, ampak je zelo pomembna tudi njegova vizualna podoba, njegova izraznost.

Read More

Siol Planet / Lesena gradnja je v Sloveniji še neizkoriščen potencial

Jernej Gartner

Še v osemdesetih prejšnjega stoletja je bila lesnopredelovalna industrija pri nas zelo dobro razvita, danes pa je slika povsem drugačna, opozarja arhitekt Gregor Košorok. "Trenuten položaj lesnopredelovalne industrije v Sloveniji je skoraj na ničli oziroma je omejena na posamezne manjše obrate, z omejeno proizvodno in tržno zmogljivostjo, še poudarja arhitekt iz studia KošorokGartner arhitekti, kjer so za podjetje Lumar oblikovali lesene montažne stanovanjske hiše.

Read More