STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

BY_Header_People01b_2000x600.jpg

Blog

Gartner arhitekti blog

Filtering by Category: Projektiranje

navidezna resničnost v arhitekturi

Jernej Gartner

Navidezna resničnost (Virtual Reality – VR), razširjena resničnost (Augumented Reality – AR) in združena resničnost (Mixed Reality – MR), predstavljajo velik tehnološki napredek, ki ga lahko primerjamo s tistim, ki ga je pred 60. letih prinesla televizija. VR, AR in MR nam v kombinaciji z BIM v arhitekturi omogočajo naprednejše delo in komunikacijo kot katerakoli tradicionalna 2D risba, 3D vizualizacija, maketa, skica ali načrt. Za razumevanje prostora ni boljšega načina kot doživeti virtualno simulacijo realnosti.

Read More

Low tech vs High tech

Gregor Košorok

Odgovorna sodobna arhitektura mora poleg funkcionalnosti in dobrega oblikovanja, vsekakor stremeti tudi k energetski učinkovitosti in čim manjšim vplivom na okolje. Vprašanje, ki se na tem mestu zastavlja je, kako to doseči? 

Read More

Mladina / Hiša kot laboratorij

Jernej Gartner

Katere so ključne značilnosti, po katerih se aktivna hiša razlikuje od pasivne? Je aktivna hiša samo malenkostno izboljšana verzija pasivne hiše ali gre za veliko več in kaj to več je? V čem so prednosti aktivne hiše v primerjavi s pasivno hišo in še zlasti v primerjavi s klasično grajeno hišo?

Read More

Hiše / AKTIVNA HIŠA

Jernej Gartner

Aktivna hiša predstavlja naslednji korak v energetsko učinkoviti gradnji. Je vizija gradnje, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Vizijo, ki jo podjetje Lumar in KošorokGartner, skupaj s partnerji predstavljata s projektom Aktivne hiše Lumar.

Read More

Siol Planet / Lesena gradnja je v Sloveniji še neizkoriščen potencial

Gregor Košorok

Še v osemdesetih prejšnjega stoletja je bila lesnopredelovalna industrija pri nas zelo dobro razvita, danes pa je slika povsem drugačna, opozarja arhitekt Gregor Košorok. "Trenuten položaj lesnopredelovalne industrije v Sloveniji je skoraj na ničli oziroma je omejena na posamezne manjše obrate, z omejeno proizvodno in tržno zmogljivostjo, še poudarja arhitekt iz studia KošorokGartner arhitekti, kjer so za podjetje Lumar oblikovali lesene montažne stanovanjske hiše.

Read More