STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

KGA_MCiatros_NASLOVNA_06.jpg

Prenove in Energetske Sanacije

Izdelujemo projekte energetskih sanacij večjih in manjših objektov

ENERGETSKE SANACIJE

V zadnjih letih lahko opažamo naraščajoč trend energetskih sanacij obstoječih objektov. Deloma lahko to pripišemo pomanjkanju denarja za nove investicije, deloma želji uporabnikov po zmanjšanju obratovalnih stroškov, pa tudi večji okoljski ozaveščenosti uporabnikov.

Energetsko sanacijo objekta je potrebno skrbno načrtovati, saj lahko v nasprotnem primeru naredimo več škode kot koristi.

Najprej je potrebno narediti natančno analizo stanja obstoječega objekta. Analiza poleg skrbnega pregleda objekta zajema tudi posnetek obstoječega stanja in izračun gradbene fizike. Na podlagi izračuna se predvidi katere ukrepe je smiselno izvesti, za izboljšanje energetske bilance objekta. 

Energetska sanacija poslovnega objekta v Ljubljani

Energetska sanacija poslovnega objekta v Ljubljani

Potrebno se je zavedati, da je energetska sanacija veliko več kot samo menjava oken in dodatna plast toplotne izolacije.

Primarni ukrepi energetske sanacije se nanašajo na toplotni ovoj stavbe:

  • Dodatna toplotna izolacija fasade

  • Menjava stavbnega pohištva (okna/vrata)

  • Ustrezno senčenje steklenih površin

Primarnim ukrepom sledi drug pomemben sklop, ki ga predstavljajo strojne inštalacije:

  • Prenova ali izvedba novega ogrevalnega sistema

  • Prenova ali izvedba novega sistema za pripravo tople sanitarne vode

  • Prenova ali izvedba novega sistema prezračevanja z rekuperacijo

  • Prenova ali izvedba novega sistema hlajenja

Energetska sanacija stanovanjskega objekta v Ljubljani

Energetska sanacija stanovanjskega objekta v Ljubljani

Ena večjih napak, ki se pojavlja v praksi je ne izvedba sistema prezračevanja, zaradi česar se v tako prenovljenih stavbah praviloma pojavi plesen, bivanje v takem objektu pa je, ne samo slabše, kot pred prenovo, ampak je celo zdravju škodljivo.

Energetsko sanacijo objekta je smiselno zaupati strokovnjakom, ki na podlagi preteklih izkušenj in natančnih izračunov predvidijo, kateri ukrepi so za posamezen objekt primerni in tudi poskrbijo za njihovo pravilno načrtovanje in izvedbo. Gartner arhitekti izdelujemo projekte energetskih sanacij večjih in manjših objektov. Pri projektiranju uporabljamo BIM (Building Information Modelling) proces in najsodobnejšo programsko opremo.


PRENOVE in ureditve kulturnih spomenikov

Izdelali smo prenove, rekonstrukcije in ureditve več stanovanjskih in najpomembnejših slovenskih kulturnih spomenikov. Za prenovo Knežjega dvorca v Celju smo prejeli Plečnikovo medaljo, nagrado Slovenskega Arheološkega Društva ter nagrado Interier leta 2010.

Prezentacija na mestu odkritja, ki očara in naredi vtis tako na strokovno kot laično javnost, sodi ob bok dosežkom, ki jih poznamo iz svetovnih metropol kot sta npr. Pariz (prezentacija pod muzejem Louvre) ali Dunaj (ostanki Vindobone).
— komisija Slovenskega Arheološkega Društva
Sokolski dom, Škofja Loka

Sokolski dom, Škofja Loka

Stari grad, Celje

Stari grad, Celje


POVEZAVE DO SORODNIH ČLANKOV: