STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

GA_ILI_THUMBNAIL.jpg

Hiša Dravlje

Mestna vila v Dravljah

Hiša v Dravljah predstavlja sodobno, prestižno mestno vilo. Izziv je bil velik. Sredi stanovanjske soseske smo zasnovali hišo, ki lastnikoma na majhni površini nudi najvišjo mero zasebnosti in udobja.

Na parceli, veliki okoli 550m2, je pred tem stala hiša iz 50ih let, v zelo slabem stanju, ki tudi prostorsko ni odgovarjala predvidenemu programu. Odločili smo se za njeno rušitev in gradnjo novega, energetsko učinkovitega lesenega objekta. Zaradi obsežnega programa in majhne parcele smo posebno pozornost namenili racionalni umestitvi hiše na parcelo. Poseben izziv nam je predstavljala velika želja lastnikov po največji možni meri zasebnosti na vrtu predvsem pa v notranjih prostorih.

Zadovoljni smo, da smo zasnovali sodoben objekt, ki se po eni strani na vso moč odpira proti vrtu ter izkorišča vse ostale kotičke parcele, po drugi strani pa se uspešno zapira pot nezaželenim pogledom iz okolice.

TLORISNA ZASNOVA

Hišo smo zato zasnovali v štirih etažah – klet in tri nadstropja. Nadzemne etaže se proti vrhu zamikajo, visoke ograje pa preprečujejo kakršne koli poglede iz okoliških cest in ulic v notranjost objekta. Bivalni prostori so kljub temu zelo svetli in se z velikimi steklenimi površinami odpirajo na vse strani, kar daje prostorom občutek lahkotnosti in veliko povezanost z vrtom na vseh straneh hiše.

V kleti objekta se nahajajo tehnični prostori ter prostori za sprostitev in rekreacijo. Pritličje predstavlja osrednji bivalni prostor hiše. Vanj se vstopa skozi glavni vhod na južni strani ali preko garaže, ki je umeščena v skrajni severovzhodni del objekta. Pritličje obvladujeta kuhinja ter dnevni prostor z jedilnico, ki se preko prostornih okenskih odprtin odpirata na delno pokrito teraso in ozelenjen atrij v ozadju. Posebnost bivalnega dela je steklena stena z dvižno-drsnimi vrati, vrhunskega švicarskega proizvajalca Skyframe, ki uporabniku nudi zelo enostavno odpiranje, s svojimi tankimi profili pa steni daje še dodatno lahkotnost in transparentnost.

Prvo nadstropje je rezervirano za otroške in delovne sobe s pripadajočimi sanitarijami in širokim balkonom, ki poteka po celotnem obodu hiše. Drugo nadstropje pa v celoti obvladuje zakonska spalnica z večjo garderobo in samostojno kopalnico. Posebnost drugega nadstropja je velika zasebna, ozelenjena terasa z visokimi obodnimi stenami, na katero se odpirata spalnica in kopalnica z velikimi steklenimi površinami. Visoke obodne stene terase preprečujejo poglede iz okolice. Zagotovljena je popolna zasebnost.

Fasada je izvedena kot kombinacija temnih vlakno-cementnih plošč in kontrastne bele kontaktne fasade. Posebnost bivalnega dela je steklena stena z dvižno-drsnimi vrati, vrhunskega švicarskega proizvajalca Skyframe, ki uporabniku nudi zelo enostavno odpiranje, s svojimi tankimi profili pa steni daje še dodatno lahkotnost in transparentnost. Za ogrevanje objekta in pripravo tople sanitarne vode skrbi toplotna črpalka tipa voda-voda. Vgrajen je centralni sistem prezračevanja z rekuperacijo. Hiša se glede energetske učinkovitosti uvršča med pasivne objekte.


INTERIER

Posebna pozornost je bila namenjena tudi notranji opremi, ki je v veliki meri izdelana po meri. Gre za umirjene in usklajene barvne tone, materiale in oblike, ki odgovarjajo značaju, potrebam in življenjskim slogom obeh lastnikov.