STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

BY_Header_Material04_2000x600.jpg

Ne glede na to, ali ustvarjamo vaš novi dom, ali večji zahtevnejši objekt, vedno iščemo načine, da bo vaša pot enostavnejša.
— Gartner arhitekti

Za vas pripravimo kompletno projektno dokumentacijo manjših in večjih objektov od idejne zasnove do projekta za izvedbo in naprej, vse do projekta za upravljanje z objektom. Z vašim pooblastilom namesto vas vodimo celoten upravni postopek. Ne glede na to, ali ustvarjamo vaš novi dom, ali večji zahtevnejši objekt, vedno iščemo načine, da bo vaša pot enostavnejša. Vi se lahko posvetite prijetnim rečem, skupaj z nami aktivno sodelujete pri pregledovanju vašega projekta v 3D in navidezni resničnosti ter suvereno sprejemate končne odločitve.

BIM MODELIRANJE in projekTIRANJE

Našo ekipo sestavljamo na projektih usposobljeni strokovnjaki. BIM (Building Information Modeling) proces predstavlja v našem biroju sestavni del vsakega novega, večjega ali manjšega, projekta od začetka do konca. V BIM lahko za vas spremenimo obstoječe 2D risbe ali pa pripravimo BIM model na podlagi 3D skeniranja obstoječega objekta. Projektiranje v BIM-u nam omogoča pripravo terminskih planov, stroškovnih ocen investicije in optimizacijo projekta v vseh fazah, izdelavo najrazličnejših analiz ter nadgradnjo modela v model za upravljanje (Facility Management). 


Verjamemo v prednosti uporabe sodobnega BIM (Building Information modeling) procesa v vseh fazah projektiranja, kar prinaša časovne in finančne prihranke v fazi gradnje, vam pa omogoča boljšo predstavo ter aktivnejše sodelovanje pri vašem projektu.
— Gartner arhitekti

NAVIDEZNA RESNIČNOST

Sprehod skozi hišo v virtualnem svetu.

Našim strankam omogočamo spremljanje njihovega projekta v novih dimenzijah. VR omogoča pristno doživetje prostora še preden je objekt dejansko zgrajen. Okoli objekta se lahko sprehodite, ga preletite in raziščete notranje prostore. Izkušnjo navidezne resničnosti zagotavljamo z najsodobnejšo strojno in programsko opremo, obvladovanjem BIM tehnologije in HMD (Head Mounted Display) očali za navidezno resničnost – Oculus Rift.

Navidezna resničnost spreminja način kako našim strankam predstavimo projekt. Naročniki lahko vstopate v navidezni prostor v vseh fazah projekta in sodelujete pri sprejemanju ključnih odločitev. Sprehodite se lahko skozi vaše poslovne prostore, proizvodno halo ali vašo hišo, občudujete velika okna in galerijo v dnevni sobi, prostorno kuhinjo in spalnico ter preverite razporeditev in izgled kopalnic. Ambientalne luči prijetno razsvetljujejo prostor dnevne sobe, pod nogami se svetlika poliran beton, stenske obloge pa prostoru dodajo potrebno toplino. Nato snamete očala in nadaljujemo s sestankom. Poglobljena izkušnja prostora vam olajša in pohitri sprejemanje pomembnih odločitev.

Makete in 3D prezentacije na računalniških zaslonih, posebno pa 2D načrti, zahtevajo od strank, da si v glavi zamislijo prostor, ki jim ga želimo predstaviti. VR predstavlja nov nivo pregledovanja 3D modelov. Kombinacija BIM-a in navidezne resničnosti nam omogoča, da sebe in stranko prestavimo v objekt oz. prostor, ki ga oblikujemo. Stranka doživi svoj objekt še preden je zgrajen in s tem postane del kreativnega procesa. Tako mi kot naše stranke, dobimo z VR najboljši možen občutek prostora in dodatno možnost zaznavanja problemov, preden se ti pojavijo na gradbišču, kjer odprava napak, če je sploh mogoča, zahteva veliko časa in denarja.

Možnost, da si stranka natančno ogleda vse, od najmanjšega detajla do večjih prostorskih rešitev v navideznem prostoru, vodi k veliko boljšemu razumevanju predlaganih rešitev in predstavlja velik korak naprej. Ko stranka po zaključku gradnje ali prenove vstopi v nov prostor, ga ne doživlja prvič. Tam je bila že v fazi zasnove.

Sprehod skozi predvideno preureditev stanovanja v virtualnem prostoru.

Ko stranka po zaključku gradnje vstopi v nov prostor, ga ne doživlja prvič. Tam je bila že v fazi zasnove.
— Gartner arhitekti

NOTRANJA OPREMA - SVETOVANJE IN PROJEKTIRANJE

Vsak interjer izdelamo v 3D in pripravimo ustrezne vizualizacije, natančne mizarske risbe in popis predvidenih elementov. Pri enostanovanjskih hišah to zadostuje, pri večjih objektih pa naročnikom ponujamo dodatne možnosti. Posredujemo lahko BIM model, kjer vsem elementom, vključno s tehnično opremo, dodamo vse potrebne oz. dogovorjene informacije. Takšen model je osnova za napredno, pametno in odgovorno upravljanje z objektom (Facility Management), ki upravljavcu olajša, optimizira in pohitri delo, investitorju pa prihrani veliko denarja skozi življenjsko dobo objekta. Za projekt notranje opreme smo bili izbrani za nagrado Interier leta 2010.

V Gartner arhitekti izdelamo kompletno projektno dokumentacijo energetske sanacije za objekte vseh tipov in velikosti. Za vsak projekt sanacije pripravimo 3D BIM (Building Information Modeling) model. Model postavimo na točno lokacijo ter ga pravilno orientiramo. Model črpa točne vremenske podatke iz najbližje vremenske postaje. Vse te informacije v kombinaciji z informacijami elementov v modelu objekta (toplotne prehodnosti strehe, sten, oken, vrat,...) omogočajo izdelavo natančnih analiz in primerjav različnih modelov sanacije, izdelavo natančnih popisov in stroškovnih ocen investicije za vsako varianto. Lastnik stavbe lahko, na podlagi pridobljenih podatkov, sprejema pametne in racionalne odločitve.


Vsaka arhitekturna zasnova je prilagojena željam in potrebam naših strank. Z uporabo lokalnih in naravnih materialov, želimo ustvarjati arhitekturo, ki je sodobna, iskrena, trajnostna in je odraz naravnega okolja, v katerem se nahaja.
— Gartner arhitekti

PRENOVE IN UREDITVE KULTURNIH SPOMENIKOV

Izdelali smo prenove, rekonstrukcije in ureditve več najpomembnejših slovenskih kulturnih spomenikov. Za prenovo Knežjega dvorca v Celju smo prejeli Plečnikovo medaljo in nagrado Slovenskega Arheološkega Društva. Svetovni trendi nakazujejo, da se bo v bližnji prihodnosti le 20% gradbenih storitev izvajalo na novogradnjah, medtem ko bo preostalih 80% rezerviranih za prenove in rekonstrukcije. Ker se zavedamo trajnostnega pomena prenove obstoječega stavbnega fonda, se vsake prenove ali rekonstrukcije lotimo enako zavzeto, kot načrtovanja novogradenj.

ZUNANJA UREDITEV

V sklopu celostne zasnove objekta vam ponudimo tudi kompletno ureditev neposredne okolice objekta. Storitev zajema načrtovanje komunalnih vodov, načrtovanje tlakovanih in zelenih površin ter po potrebi (predvsem večji objekti) tudi ustrezno načrtovanje prometne ureditve. Dejstvo je, da vsak objekt šele z zaključeno in urejeno okolico dobi svojo pravo podobo, zato vam pri tem z veseljem pomagamo.


Ko se odločate za gradnjo nove hiše, večjega objekta ali energetsko prenovo, je izbira arhitekta, ki vam je vam je blizu in ki mu lahko zaupate, najbolj pomembna odločitev, ki jo boste sprejeli. Podobno, tudi mi delamo s strankami, ki cenijo kvaliteto naših storitev in prepoznajo prednosti sodelovanja z arhitektom za doseganje in preseganje zastavljenega cilja.
— Gartner arhitekti

Ponujamo vam izdelavo BIM elementov (Autodesk Revit® družin) po naročilu in svetovanje pri vaših projektih. Iz naših izkušenj vemo, da potrebna vsebina za dokončanje dela običajno ni dosegljiva tisti trenutek, ko jo potrebujemo. V času, ko se tehnologija ponovno spreminja, je izdelava 3D BIM elementov za proizvajalce bistvenega pomena. Gartner arhitekti zagotavljamo, da so vsi Revit® elementi izdelani in testirani iz strani Gartner arhitekti in da izpolnjujejo najvišje standarde kvalitete.


V času, ko se tehnologija ponovno spreminja, je izdelava 3D BIM elementov za proizvajalce bistvenega pomena.
— Gartner arhitekti

•••