STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

KGA_Hisa_Siler_NASLOVNA_01.jpg

Hiša Bitnje

enodružinska hiša v okolici Kranja

Pasivna hiša za ceno nizkoenergijske!

Pasivna hiša v Zgornjih Bitnjah je bila zasnovana za mlado štiričlansko družino. Postavljena je na zelo lepi lokaciji ob robu gozda. Investitor se je že na začetku odločil za leseno montažno gradnjo. Na podlagi idejne zasnove smo iskali ustreznega izvajalca, zato smo kontaktirali večino proizvajalcev lesenih hiš v Sloveniji in jim predstavili projekt. 

Po prejetih povratnih informacijah in ponudbah je bilo kot najprimernejše izbrano mariborsko podjetje Lumar, ki je ravno v tistem času začenjalo svoj intenzivni razvoj. Objekt je tako zasnovan kot prefabricirana lesena gradnja, postavljena na pred pripravljeno temeljno ploščo. Gradnja od temeljne plošče do zaključenih sten in strehe je tako trajala zgolj 10 dni.


Hišo odlikuje izredno racionalen tloris in premišljena sestava zunanjih sten. Prav zaradi tega je investitor za ceno nizkoenergijske hiše dobil eno prvih pasivnih hiš v Sloveniji.

Objekt je v osnovi razdeljen na pritlični in nadstropni del. Bivalni del pritličja skupaj z nadstreškom za avtomobila in zunanjo shrambo tvori enovit volumen, obdelan s kontaktno fasado bele barve. Na ta način se ustvari podstavek, na katerem leži nadstropje, ki je v celoti oblečeno v leseno fasadno oblogo iz macesnovih letev. Na mestih, kjer se v nadstropju pojavijo okna, se fasadne letve razmaknejo, s čimer je zagotovljena zasebnost v notranjosti. Edina izjema so okenske odprtine na južni strani objekta, ki se prosto odpirajo proti bližnjemu gozdu. Posebnost nadstropja je tudi previs na južni strani, ki ustvarja manjši balkon, njegova glavna funkcija pa je senčenje steklenih površin v poletnih mesecih, ko je sonce najmočnejše. Funkcionalno je hiša razdeljena na pritlični bivalni in spalni nadstropni del. Obe nadstropji povezuje enoramno stopnišče s hodnikom, ki se na vzhodni strani zaključuje z velikim panoramskim oknom. 

Enoten bivalni prostor enodružinske hiše

Na dobrih 140m2 neto uporabne površine je mlada družina tako dobila prostorne in svetle skupne bivalne prostore, kakor tudi zasebne sobe, kamor se stanovalci lahko umaknejo, ko si zaželijo miru.
Gradnja od temeljne plošče do zaključenih sten in strehe je trajala zgolj 10 dni.

Za našo stranko smo pripravili tudi projekt notranje opreme celotne hiše. Prostori so svetli, prijetni in uporabni. Zgodbo hiše, smo tako pripeljali od začetka do konca, od idejne zasnove do izvedbe in jo uspešno zaključili z notranjo opremo in še eno zadovoljno stranko.

•••