STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

GA_HM_NASLOVNA_CB.jpg

hiše Mlaka

tri enostanovanjske hiše v bližini Kamnika

V bližini Kamnika smo na zelo lepi, sončni lokaciji, s pogledom na Komendo, zasnovali tri enodružinske hiše, katerih pogledi se širijo v dolino.

VIZUALIZACIJE ZUNANJOSTI


 Hiše so zasnovane kot lamele in umeščene tako, da so nanizane ena poleg druge. Postavitev hiš optimalno izkorišča parcele in vse danosti lokacije. Teren je rahlo v naklonu, hiše pa so postavljene prečno na plastnice, kar smo izkoristili tako, da robni del hiše - terasa »zalebdi«  nad terenom. Na ta način smo dokaj masivni zasnovi hiš dodali občutek lahkotnosti, hkrati pa poudarili poglede na okolico. Glavni del parcele se odpira na jugovzhodno stran, kamor je, s pomočjo zasnove hiše, usmerjen pogled.


Tloris pritličja

Tloris pritličja

TLORISNA ZASNOVA

 Hiša je dvoetažna. V pritličju so predvideni tehnični, bivalni prostori s kuhinjo, jedilnico in dvovišinskim dnevnim prostorom, z veliko stekleno površino, ki se izteče na teraso z usmerjenim pogledom v dolino.

 V mansardi so predvideni spalni prostori z galerijo, ki se navezuje na dnevni prostor, s pogledom na glavno teraso.

Tloris mansarde

Tloris mansarde

 Pomembna elementa in poudarka hiše prestavljata lesen nadstrešek za avtomobile na dovozni strani in lesena terasa z leseno pergolo, proti vrtni strani, ki se v enakih gabaritih kot je prerez hiše, nadaljuje kot podaljšek dnevne sobe in usmerja pogled v dolino, hkrati pa zastira poglede pred sosednjimi hišami. Hiša je zasnovana tako, da je severovzhodna stranica, ki meji na sosednjo hišo, zaprta. Predviden objekt se odpira proti jugozahodu na manjšo teraso med hišami in proti jugovzhodu na večjo teraso, s pogledom na vrt in v dolino.

 Fasade smo predvideli kot kombinacijo lesenih elementov, steklenih površin in sivih vlakno-cementno plošč, ki vse skupaj subtilno povezujejo.


 VIZUALIZACIJE NOTRANJOSTI