STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

KGA_CpBabsek_NASLOVNA_01.jpg

Nadstrešek za avtomobile Rožna Dolina

Nadstrešek za avtomobile ob stanovanjski hiši v Rožni Dolini

Preprosto, učinkovito, lepo!

Pri gradnji nizkoenergijskih in pasivnih hiš so garaže za avtomobile, ki bi se nahajale znotraj objekta, prej izjema kot pravilo. Glavni vzrok je predvsem dejstvo, da je garaža običajno neogrevan oz. temperiran prostor in kot tak ne sodi znotraj toplotnega ovoja stavbe. Za ustrezno zaščito vozil je tako najprimernejša izvedba nadstreška, ki je lahko postavljen samostojno ali pa se neposredno stika s primarnim objektom.

Ker se nadstrešek običajno postavi na koncu gradnje, ko je celoten objekt že zaključen, pri koncu pa so tudi investitorjeva finančna sredstva, se vse prepogosto zgodi, da je le-ta postavljen na hitro, nepremišljeno, prav tako pa se oblikovno ne sklada z osnovnim objektom. 

V kolikor je objekt sam po sebi zelo izrazen in je nadstrešek dodan naknadno, mora biti le-ta zadržan, da objekta ne preglasi. V kolikor pa je objekt oblikovno neambiciozen, mu s pravim nadstreškom lahko podarimo neko osebno noto, ki postane njegova dodana vrednost. Pri načrtovanju novega objekta, mora biti nadstrešek sestavni del celote in ne njen dodatek. Priporočljivo je, da je nadstrešek enostaven za vzdrževanje in tehnično ne preveč zahteven.


V kolikor se odločimo za postavitev nadstreška k obstoječemu objektu, moramo najprej dobro oceniti obstoječi objekt in prepoznati njegove glavne značilnosti in kvalitete.

Če je le mogoče, zato nadstrešek načrtujemo sočasno s samim objektom. Le na ta način lahko dosežemo oblikovno in materialno skladnost objekta z nadstreškom. V kolikor se odločimo za postavitev nadstreška k obstoječemu objektu, moramo najprej dobro oceniti obstoječi objekt in prepoznati njegove glavne značilnosti in kvalitete. a podlagi skrbne analize določimo obliko in izbor materialov za predviden nadstrešek. Nadstrešek v nobenem primeru ne sme preglasiti obstoječega objekta, ne poskuša z njim tekmovati, ampak ga diskretno dopolnjuje. V primeru, da je hiša brez pravega značaja, si pri oblikovanju nadstreška lahko privoščimo več oblikovalske svobode. Izkušen arhitekt bo znal sam presoditi, kakšen nadstrešek je najbolj primeren za posamezen objekt.


Objekta se med seboj dopolnjujeta in skupaj oblikujeta prepoznavno celoto.

Nadstrešek ob hiši Babšek je bil projektiran sočasno s prenovo objekta. Nadstrešek je zasnovan kot jeklena konstrukcija z armiranobetonskimi temelji. Preko jeklene konstrukcije so položene macesnove letve, ki zagotavljajo senčenje vozil v poletnih mesecih. Razmik med letvami zagotavlja ravno pravšnje razmerje med senčenjem v poletnih mesecih in propustnostjo svetlobe v preostalem delu leta. Posebnost lesene obloge je, da poleg strehe prekriva tudi zadnjo stranico nadstreška, s čimer se ustvarja zavetje pred vetrom in je zagotovljena diskretnost pred nezaželenimi pogledi. Za strešno kritino so bile uporabljene prozorne polikarbonatne plošče, ki so cenovno ugodne in zelo enostavne za montažo. Vsi jekleni elementi na nadstrešku in osnovnem objektu so barvani z isto barvo. Na ta način se objekta med seboj dopolnjujeta in skupaj oblikujeta prepoznavno celoto.


•••

 

Želite tak ali podoben nadstrešek za enega ali več avtomobilov? Izpolnite spodnji obrazec in poslali vam bomo ponudbo.
Ime *
Ime
Sporočite nam čim več podatkov in želja.