STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

Pridobili smo YouBIM YCC Certifikat

Novice

Novo v našem biroju

Pridobili smo YouBIM YCC Certifikat

Jernej Gartner

V življenjskem ciklu objekta glavnino vseh stroškov (ocenjeno med 75 in 85%) predstavlja vzdrževanje in upravljanje z objektom. Netočne in težko dostopne informacije o vgrajenih sistemih, napravah in drugih elementih v objektu, imajo direktne posledice v slabšem upravljanju, kar privede do višjih obratovalnih stroškov, nepričakovanih napak, krajših življenjskih dob vgrajenih naprav in opreme, višjih stroškov menjav, nezadovoljnih uporabnikov...

BIM s točnimi in lahko dostopnimi informacijami sam po sebi tega problema ne rešuje, omogoča pa odlično osnovo za navezavo na sisteme za upravljanje, ki pridobljene informacije s pridom izkoriščajo. Lastniki, uporabniki in upravljalci lahko do ključnih informacij, zbranih v procesu projektiranja, izvedbe in obratovanja, dostopajo preko uporabniku prijaznih oblačnih (SaaS) vmesnikov, brez dodatne programske opreme in predznanja.

Ena bolj uporabnih oblačnih rešitev na področju FM (Facility Management) je YouBIM. Omogoča pregledovanje objekta, vgrajenih sistemov, ključnih elementov in opreme v 2D in 3D, navežemo pa se lahko tudi na BAS sisteme za spremljanje podatkov monitoringa. Hkrati predstavlja uporabniku prijazen 3D informacijski vmesnik med BIM in večjimi in zahtevnejšimi FM (CMMS, CAFM) sistemi kot je npr. IBM Maximo, Archibus...

V KošorokGartner že več let prepoznavamo uporabnost BIM-a za namene upravljanja in vzdrževanja objektov. Na tem področju se dodatno izobražujemo (BIM za FM, COBie...) in znanje preizkušamo na pilotnih projektih. Konec Maja 2017 smo po uspešno opravljenem izpitu pridobili certifikat YCC (YouBIM Certified Consultant). Z novo pridobljenim znanjem lahko našim strankam ponudimo dodatne usluge na področju upravljanja, ki lastnikom dolgoročno prinašajo največjo dodano vrednost.

JernejGartner_YCC