STOPITE V KONTAKT Z NAMi!

Uporabite lahko obrazec na desni, pišete nam lahko na info@gartner-a.com ali pa nas pokličite na eno izmed telefonskih številk:

Jernej Gartner / 041 834 696
Brigita Gartner / 041 283 453

Najlepša hvala!
 

Parmova 51b
info@gartner-a.com
Slovenia

00386 41 834 696

BIM Projektiranje stanovanjskih hiš, večjih in manjših, javnih in privatnih objektov, notranje opreme stanovanj in poslovnih prostorov. Svetujemo in izdelamo projekte energetskih sanacij in prenov manjših in večjih objektov.

KGA_HisaJarse_NASLOVNA_05.jpg

Interior design

svetovanje in projektiranje notranje opreme in poslovnih prostorov

Vsak interjer izdelamo v 3D in pripravimo ustrezne vizualizacije, natančne mizarske risbe in popis predvidenih elementov, strankam pa omogočamo tudi sprehod skozi objekt v navidezni resničnosti. Sprehodimo se po hodnikih in sobah, raziskujemo prostorska razmerja in odnose med elementi v prostoru, opazujemo vpliv svetlobe v različnih delih leta ali dneva ter poiščemo optimalne rešitve. Pri enostanovanjskih hišah to zadostuje, pri večjih objektih pa naročnikom ponujamo dodatne možnosti in nadgradnjo BIM-a za namene upravljana in vzdrževanja z objekti (Facility Management).

Uporaba navidezne resničnosti pomembno pripomore tudi pri optimizaciji funkcionalnosti prostorov, npr. v zdravstvenih in industrijskih objektih. Prostor, ki služi določenemu namenu (npr. ambulanta, operacijska soba) lahko opremimo po zahtevanih standardih in željah, pravega občutka prostora pa na tak način ni možno dobiti. Z uporabo VR prostor občutimo, kot da smo dejansko tam. Preverimo lahko smiselnost predvidene postavitve opreme, glede na to kako bomo prostor uporabljali, in po potrebi prilagodimo model. Več o VR si lahko preberete v članku na našem blogu.

Za projekt notranje opreme smo bili izbrani za nagrado Interier leta 2010

Po dogovoru z naročnikom pripravimo natančne popis vseh elementov, posredujemo pa lahko tudi BIM model, kjer vsem elementom, vključno s tehnično opremo, dodamo potrebne informacije in povezave do datotek, spletnih strani določenega elementa. Takšne informacije običajno vključujejo: vrsto in točen tip elementa, serijsko številko, točno lokacijo v objektu, pomembnejše tehnične podatke, povezavo do tehnične dokumentacije, povezavo do navodil, garancijske roke, predvidene servise, nujne preglede ipd. Z naročnikom se dogovori, katere informacije se vključijo v model. Takšen model je osnova za napredno, pametno in odgovorno upravljanje z objektom (Facility Management), ki upravljavcu omogoča hitro in organizirano delo, investitorju pa prihrani veliko denarja skozi življenjsko dobo objekta.


POVEZAVE DO SORODNIH ČLANKOV: